Smedjebackens kommun söker

Kommunchef

Välkommen till Smedjebackens kommun – porten till Dalarna.
Våra styrkor är prestigelöshet, dialog och korta beslutsvägar. Som medarbetare hos oss blir du en viktig samhällsbyggare, någon som gör skillnad. Vi är övertygade om att vi tillsammans kan leva upp till vår värdegrund där välkomnande, engagemang, trygghet och framtidstro är ledord. Smedjebacken erbjuder bra boende och våra många föreningar, eldsjälar och entreprenörer bidrar till livskvalitet, sammanhållning och levande traditioner i hela kommunen. Läs gärna mer på www.smedjebacken.se.

Vill du ta över stafettpinnen efter vår Kommunchef Kerstin som nu går i pension? Vi söker dig som vill leda och utveckla vår kommun till att ligga i framkant gällande samhällsutveckling.

Ditt uppdrag
Rollen som Kommunchef innebär att leda en ekonomiskt välskött kommun med stark fokus på hållbar samhällsutveckling. Som Kommunchef bidrar du med professionell sakkunskap och beslutsunderlag till i första hand kommunstyrelsen och ansvarar för att de politiska besluten ”vad” blir till ”hur” ute i verksamheten. Du är chef för Kommunstyrelsens förvaltning med personalansvar för sju personer, varav tre är underställda chefer.

I rollen som Kommunchef leder och samordnar du övriga förvaltningschefer samt de kommunala bolagens VDar och du har även ett uppdrag som koncern-VD. Tillsammans i Kommunchefens ledningsgrupp leder och utvecklar ni organisationen och dess medarbetare. Du skapar en tydlig riktningskänsla och tillsammans fortsätter ni den förändringsprocess som påbörjats. Ni vågar utmana rådande strukturer och samverkar över gränserna med fokus på service till invånarna.

Dina kommande kollegor beskriver organisationen med följande ord:

  • vi har självförtroende
  • jag är glad när jag går till jobbet
  • vi provar och testar idéer och vill utvecklas
  • lösningsfokuserade, internt och externt (hela kommunen och dess innevånare)
  • tillsammans genomför vi en förändringsresa
  • ”närhet” i beslut med politiken och geografi

Vi strävar hela tiden efter att vara bättre idag än vi var igår!

Din profil
Som ledare är du kommunikativ och har en ledarstil som präglas av tillit. Din omgivning uppskattar dig för ditt prestigelösa, lyhörda och engagerande sätt. Du ser värdet i och drivs av att nå resultat i samverkan, där helheten är större än summan av delarna. Dina erfarenheter har bidragit till din förmåga att bygga, leda och utveckla grupp och individ. Du lyfter blicken samt utmanar och ifrågasätter invanda mönster och sätt att arbeta på.

Du har relevant akademisk examen, eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du kan visa på goda resultat och erfarenheter från att leda andra chefer. Du har kunskap och förståelse för hur en politisk styrd organisation fungerar. Starkt intresse för samhällsutveckling är något annat vi värdesätter.

Ansökan
Eventuella frågor om tjänsten kan besvaras av Jenny Stridsman 070 336 56 72 eller jenny@jshumaninvest.se. Ansökningen görs med så kallat löpande urval, under hela ansökningstiden fram till sista ansökningsdatum 19 januari. Ansökan skickas till jenny@jshumaninvest.se.

Välkommen med din ansökan!

Copyright © 2020 JS Human Invest